DIY badplank

Makkelijk en snel

Deze DIY was makkelijk te maken en het resultaat is echt goed moet ik zeggen. Ik heb deze DIY van Eigen huis en Tuin voorbij zien komen en was verkocht. Een multi functionele badplank voor een gezellig sfeertje.

Voor deze DIY moet je naar de bouwmarkt voor de volgende materialen:

1. Een plank naar keuze (bijvoorbeeld onbewerkt eiken) van 20 cm breed en in ons geval 80 cm lang waar ik twee blokjes van 5 cm vanuit heb laten zagen voor de bevestiging aan de onderzijde.
2. Houtlijm of montage kit
3. Twee zware boeken
4. Meetlint

Meet je bad op van buitenkant rand tot buitenkant rand op de plek waar je de plank wilt hebben. Dit wordt de lengte van de plank. Zorg dat je een langere plank in de bouwmarkt koopt zodat je hier de twee blokjes vanaf kunt zagen (bij ons was dat 2x 5cm). Dan zorg je dus dat de plank op maat wordt gezaagd en de overblijfsels gebruik je als bevestiging aan de onderzijde (zodat de plank niet kan verschuiven). Dan meet je vervolgens de binnenkant rand tot overzijde binnenkant rand (dit luistert nogal nauw dus probeer ook nog even extra de blokjes op de juiste plek te zetten voordat je ze vastlijmt). Lijm de blokjes vast met houtlijm of montage kit en laat dit een paar uur goed drogen (met de zware boeken erop). Wanneer je de plank nog een andere look wilt geven zou je hem nog kunnen bewerken met bijvoorbeeld verf, beits, lak. Wij hebben de plank uitgezocht met een kleine fineerlaag erop zodat ie het goed houdt in een vochtige badkamer.

En zie hieronder het resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven